16 Kasım 2011 Çarşamba

Engelli Sporcularımıza "ENGEL" Yok




ÖZEL SPORCULAR BASKETBOL ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Basketbol Şampiyonası, Alanya'da gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Açılış törenine büyük ilgi vardı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Antalya'nın Alanya ilçesinin evsahipliğinde düzenlenecek olan Özel Sporcular Türkiye Basketbol Şampiyonası, gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. 

Alanya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Feridun Özdeş, yönetim kurulu üyeleri, şampiyonaya katılan takımların sporcular ve antrenörleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

35 şehirden 44 takımın katılımıyla 450 sporcuyu biraraya getiren şampiyonanın açılış töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi. 

'ENGELSİZ ALANYA'
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, böylesine önemli bir şampiyonayı Alanya'da düzenlemekten dolayı büyük bir onur duyduklarını belirterek, "Alanya, tüm kurumlarıyla sporcuların yanında olduğunu bir kez daha göstermektedir. Tüm sporcularımıza verdiğimiz değerin daha fazlasını özel sporcularımıza veriyoruz. Alanya'yı 'Engelsiz Alanya' yapacağız. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş'e de Alanya'ya gösterdiği ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum. Merkez Valimiz Can Direkçi de çok eskiden beri engellilere her türlü desteği vermiş bir kişi. Alanya'nın evsahipliğinde çok güzel bir şampiyona düzenleyeceğimize inanıyorum" dedi. 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, şampiyonaya katılan tüm takımlara başarılar dilerken, "Alanya'da özel sporcularımızın basketbol şampiyonasını düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Bu mutlu günümüzde protokolümüz de bizi yalnız bırakmadı. Her zaman engelli sporculara destek veren Merkez Valimiz Can Direkçi başta olmak üzere bugün yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada özel sporcularımız, hiçbir şeyin engel olamayacağına herkese gösterecek. Onların azmi ve şevki eşliğinde gözlerindeki ışıltı her şeye değer" ifadelerini kullandı.

Açılış töreni ve protol konuşmalarının ardından basketbol teknik kurulu tarafından sporcuların kategorilerinin belirlenmesi amacıyla performas testi yapıldı. Engelli sporcuların büyük azmi ve sempatik hareketleri tribünleri dolduranların büyük alkışını aldı. testi yapıldı. Engelli sporcuların büyük azmi ve sempatik hareketleri tribünleri dolduranların büyük alkışını aldı. Engelli sporcular, yaşadıkları heyecan ve mutlulukla duygusal anların yaşanmasını sağladıŞampiyona, yarın (Perşembe) saat 09.00'başlayacak elemele maçlarıyla başlayacak ve Pazar günü düzenlenecek final müsabakalarıyla son bulacak. 

Hiç yorum yok: