22 Kasım 2011 Salı

Badminton'da önemli başarı

             17 Yaş Altı takımımız Avrupa üçüncüsü...
Türkiye Badminton 17 Yaş Altı Milli Takımı, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Portekiz'in Caldas de Rainha şehrinde düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Badminton Şampiyonası'nda sporcularımız önemli bir başarıya imza attı. Genç badmintoncularımız Avrupa üçüncüsü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı. 

İlk olarak grupta sırasıyla Estonya'yı 5-0, İsveç'i 3-2 ve İsviçre'yi 4-1 mağlup eden Ay-yıldızlı milliler, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde çekişmeli bir mücadelenin ardından Belçika'yı 3-2 mağlup eden badmintoncularımız, yarı finalde Danimarka'nın rakibi oldu. Yarı finalde güçlü rakibine 3-0 ile boyun eğen milli takımımız bronz madalyanın sahibi oldu. 

"TESADÜF DEĞİL"
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, "2009 yılında yakaladığımız Avrupa üçüncülüğü başarısını tekrarlıyarak bunun tesadüf olmadığını gösterdik. Milli Takımımızda görev yapan sporcularımızı ve onları yetiştiren antrenörlerimizi tebrik ediyorum.Bu sene yine 19 Yaşta Tek Erkek ve Tek Bayanlara 2 Avrupa üçüncülüğü daha elde etmiştik.Badmintonda başarılarımızı artarak devam ettireceğiz.Bundan sonra ki hedefimiz olimpiyatlara Türkiye’den bir Türk sporcusunu göndermektir.İnşallah Spor Bakanımız Suat Kılıç ve Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın destekleri  ile bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum" dedi


Hiç yorum yok: