20 Kasım 2011 Pazar

Bandırmaspor 3-1 Kızılcahamamspor A.Ş





       Bandırmaspor liderliği devraldı
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 10. hafta dün yapılan 7 karşılaşmayla tamamlandı. Haftanın en önemli karşılaşmasında Bandırmaspor sahasında Kızılcahamamspor'u ağırladı. Ev sahibi Banban zorlu karşılaşmadan ikinci yarıdaki futboluyla  3-1'lik galibiyetle ayrılarak haftayı 3 puanla kapatmayı başararak bir maç eksiğine rağmen 3 puan farkla  liderliğe oturdu. Bandırmaspor'a 3 puanı getiren golleri ise 56'da Zafer Kargoğlu, 66'da Koray Kurt, 90'da ise Ersin Şahin kaydetti. Kızılcahamamspor'da 26'da Üstün Bilgi'nin attığı gol takımına yeterli olmadı.

MAÇTAN NOTLAR

Bandırma 17 Eylül Stadı sezonun ilk önemli karşılaşmasında yaklaşık 5.000 kişiyi ağırlarken konuk takımın 50 kadar taraftarı maçı izledi. Bandırmaspor’da Perşembe günkü çalışmada sakatlanan Arslan karşılaşmada forma giyemezken, Zafer, Salih ve Ozan ilk kez ilk 11’de maça başladılar. Ekrem’de çok uzun süren sakatlığı sonrası ilk kez 18’de yer aldı. Karşılaşmaya Ozan sağbekte başlarken Orhan orta sahada görev aldı. Konuk ekipte ise daha önce Bandırmaspor forması giyen Hüseyin Tunç ve Ömür Yücel ilk 11’de maça başladılar. Bandırmaspor karşılaşma boyunca 6 köşe atışı kullanırken konuk ekip 1 köşe atışı kullandı.

MAÇIN ÖYKÜSÜ
Karşılaşma Bandırmaspor’un başlama vuruşu ile start alırken 4’ncü dakikada Ergün kalecinin kötü kullandığı aut atışını ceza sahası dışında yakaladı, ilerleyip vurduğu şut az farkla auta çıktı. 6’ncı dakikada Salih’in sağdan müthiş ortasına Zafer kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.Bir dakika sonra Salih sağdan yine nefis kesti, dokunan olmadı.   
 19'uncu dakikada Zafer, orta alandan aldığı topla rakip ceza sahasına girerken iki kişiyi çalımladı, vuruşunda top az farkla auta gitti.
26'ncı dakikada Bandırmaspor defansındaki bir anlaşmazlık sonucu yaşanan karambolde Üstün önünde bulduğu topa vurdu, konuk takım bu golle 1-0 öne geçti.
39 ve 40. Dakikalarda üst üste bulduğumuz 3 köşe atışından sonuç alamadık. 41'inci dakikada Bandırmaspor atağında Mehmet Yılmaz'ın kafa vuruşunda top direkten döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı + 3 dakika uzatma sonrası konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle kapandı.
İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip Hüseyin Tunç’un yerine Mülayim Erdem’i alarak başladı. İkinci yarıya konuk ekip atak başlarken Bandırmaspor 53. Dakikadan sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı. 
55'inci dakikada Ergün'ün ortasını iyi değerlendiren Zafer plase bir vuruşla topu konuk takım ağlarına gönderdi: 1-1 Golden 3 dakika sonra 58. Dakikada Bandırmaspor Ozan’ın yerine Koray Kurt’u, Salih’in yerine de Turan’ı oyuna aldı.
65'inci dakikada Koray Kurt, Orhan'dan aldığı topla Kızılcahamam ceza sahasına girdi, plase bir vuruşla topu kaleci Erhan'ın altından uzak köşeden ağlara bıraktı: 2-1 Karşılaşmanın orta hakemi +5 dakika uzatma gösterdiği sırada Ersin Şahin maçın skorunu tayin eden golü atarak Bandırmaspor’un liderliğini perçinledi.
90'ıncı dakikada Ersin Şahin, kendi alanından aldığı topla Kızılcahamam sahasına tek başına girerek düzgün bir vuruşla maçın skorunu belirleyen golü attı: 3-1. Karşılaşma sonrası Bandırmaspor yöneticileri ve futbolcular sevinç yumağı oluşturarak galibiyeti doyasıya kutladılar. Soyunma odasında ise bugün doğum günü olan başkan Mehmet Kılkışlı’ya doğum günü pastası kesilerek bu önemli galibiyet başkana adandı.

Hiç yorum yok: