17 Ocak 2012 Salı

Mardinspor’da acı son


             Madinspor Taraftarlar Derneği Başkanı Celal Yel, 41 yıllık futbol kulübü olan Mardinspor maalesef hiç kimsenin sahiplenmemesi yüzünden kapanma noktasına geldiğini belirterek, Mardinspor üzerine sezon başında konulan transfer yasağı yüzünden Denizli Belediyespor maçında  kadroyu kuramadığı için  maça çıkamadıklarını söyledi.                            
              Mardin hep terör bölgesi olarak anıldığını belirten Yel” Yıllardır bize başka gözle bakıyorlar. Biz hiçbir takıma Molotof, ya da taş atmıyoruz. Biz rakip takıma çiçek atıyoruz, çiçeklerle karşılıyoruz. Çünkü burası medeniyetin beşiği dinler ve diller kentidir.  Bize o yakışmıyor.  Biz gençleri dağa değil kavgaya gürültüye değil spora teşvik ediyoruz. Tinerci çocuklarımızı bile kötü alışkanlıklardan kurtarıp tribünlere çektik. Mardin’in tek teselli kaynağı olan futboldur. Gençler bununla yatıp kalkıyor. Maalesef iş adamlarımız yerel siyasetçilerimiz Mardinspor’a sahiplenmiyor" dedi.Sayın Başbakanımızdan bu konuya el atmasını bekliyoruz. Ne olur Mardinspor’a sahip çıksınlar.”dedi.Öte yandan maça çıkmadığından dolayı Mardinspor'un futbol müsabakası talimatına göre hükmen (3-0) yenik sayılacağı açıklandı


FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI NE DİYOR
"MADDE 22-HÜKMEN YENİK SAYILMALAR
a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya, belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı)kişiye inmesi, (bu durumda müsabakaya devam edilmez)
MADDE 23 – HÜKMEN MAĞLUBİYET SÜRECİNDE UYGULANACAK USUL ve SONUÇLARI
(4) Hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım, gol atmış olsa dahi hiçbir golü geçerli kabul edilmez. Hükmen galip gelen takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir."

Hiç yorum yok: