13 Eylül 2012 Perşembe

Medyatik cümbüşçüler"..

İsmail Baysal

    Alanya'da “Sosyal Medya”da bir kaç kişi kendi aralarında “büyük takım” şehveti ile yatıp kalkıyor. Bunlara kimse “dur” demezken, Twitter üzerinde bile "geyik" muhabbetleri ile orgazm olacak kadar ilçenin en önemli "Arma"sını ağızlarına dahi almadan devam edebiliyorlar. Alanyaspor ile ilgili haber almak için mücadele edenlerin basının önünde kovulmalarına dahi ses çıkaramayan renk cümbüşçüleri kendi yaşamlarını sürdürdükleri ilçenin takımının bir gün haberini dahi paylaşmadıkları bir gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Ne yazık ki bunu gören kimse yok! Varsa yoksa Alanayspor için ne kadar para toplandığı ya da ne kadar kombine satıldığı haberlerinin yanı sıra bol bol mavi boncuk dağıtılıyor. Günü kurtarmaya çalışan "profesyoneller" işlerini aynı hızla devam ettiriyor.Kulüpten kovulan kim olursa olsun (!) ses dahi çıkarmayan "Reis" adı ile “Medya Mavra”cıları ne yazık ki şehrin "Arma"sının yerine Galatasaray ve Fenerbahçe düttürüsü ile günlerini geçiriyor. Kısaca Alanyaspor ve Alanya sevgisi onların umurlarında bile değil. Varsa yoksa 3 büyükler ya da Anadolu'da bir başka takım. Görev yapılıyor, uygun adım devam ediliyor. Ancak başarı olmadığında Alanyaspor için "onu bir geç bizim için 3 büyükler önemli" diyenler ödüllendirilecek kadar ileri dahi gidiliyor.
           Sevgili Alanyaspor taraftarları ortadaki gerçeği iyi görüp etüt etmek  gerekiyor. Futbol sevgisi Galatasaray, Fenerbahçe ya da başka bir Anadolu takımı değildir. İlçenin kendi sevdasına sahip çıkmayanların dahi kıymete bindiği eleştiri ve öz eleştiriye dayanamayanlar artık kendi yaşadığı ve karnı doyurmak için reklam uğruna "Arma" peşinde olanlar Alanyaspor ismini sadece "Komşu alışverişte görsün" diye yapıyor. Bu şehirde bir gecede isteyen "Taraftar Grubu" rahat kurulabiliyorsa sözde ilçenin medyası "elden ele" aynı haberle yatıp kalkıyorsa bu işten memnun olanları açıklamak gereği bile duymuyoruz. Ligin süperi ya da PTT’si yok. Biz Alanya'da yaşayan futbol sevdalıları olarak 1 lira çıkar dahi gözetmeden, gönlümüzdeki sevdaları bir kenara itecek kadar ekmeğini yediğimiz ilçenin takıma sahip çıkmayı bir görev kabul ediyoruz. Bugün bizi kovanlar, çıkar ilişkisinden dolayı değil, ters düşen "Mental "yapımızdan dolayıdır. Kaygı duyduklarını sananlar, Alanyaspor'un asla sahipsiz kalmayacağını bilmelidirler. Elini uzatanlar var olduğu sürece, kinini içine saklayan Alanya medyasının "star"larına diyeceğimiz tek şey, futbolun bir oyun olduğu ve bu oyunun parçalarından olan bizlerin çıkar hesabı yapmadan ilçenin "Arma"sına sevdalandığımızı bilin yeter. Sevda kulüpten getiri olarak asla düşünülmemelidir. Bu yönetimin en büyük başarısı, kulübe teslim ettiği yeni kimliğidir. Kimse bu kimliğe tek başına sahip çıkmamalıdır.

       Bizi defterinden silenler (!) ya da sildiğini sananlar kendi mutlulukları ile nereye kadar yaşayacaklar? Kulübe kadar gelen ve görev kabul edilip emir dahi alan büyük takım hastaları, bu şehrin takımı olması gereken yerde değildir. Bunun da tek sebebi bu yağdancılık yapanların eseridir. İşte biz bu gerçeğin altını çizerken, “Medya Dükkan”ında takım yapanların dayanılmaz profesyonelliklerine hayran oluyoruz. Bu değirmenin suyu ne zamana kadar böyle dönmeye devam edecek? Bundan sonra hangi vekilimiz adı altında başarı göreceli olarak aranacak? Ne zaman kurumsal bir Alanyaspor çatısı içerisinde görev alacak futbol sevdalıları olacak? Alanyaspor ne zaman istediği yerde olacak? Ne zaman bu takım toplama paralar ile günü kurtarmaktan kurtulacak? Bu soruların arkasında gizlenen en büyük gerçek açıklanmadığı sürece başarı asla gelmez!
     "Eleştiremeyecek kadar boynun bükük ise, yediğin kadar hesap verirsin!..”

Hiç yorum yok: