21 Ekim 2012 Pazar

Şimşek hakeme takıldı.

Semavi'nin artan temposu  teknik ekibi memnun etti..

      Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup 7.Hafta mücadelesinde deplasmanda Anadolu Selçukluspor ile karşılaşan Alanyaspor'umuz  deplasmandan 3.mağlubiyetini aldı.Ligin önemli ekiplerinden olan Anadolu Selçukluspor maçına oldukça etkili başlayan Alanyaspor'umuz henüz 15 dakikada Mutlu'nun gördüğü kırmızı kart ile kalan yetmiş beş dakika eksik tamamladığı mücadeleden puansız döndü.İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başlarında A.Selçukluspsor'lu Yusuf'un uzaktan vurduğu topu elinin altından kaçıran Kadir gole engel olamayınca rakip 1-0 öne geçti.Bu dakikadan sonra etkili bir futbol ortaya koyan Alanyaspor 58.dakikada Can'ın yerine oyuna giren genç Ünal'ın ayağından eşitliği sağlasa bile 85 dakikada Alanyaspor ceza sahası içerisinde rakibinin omuza basan Mehmet Öncan'ın hareketini orta hakem Murat Özcan penaltı verdi.Atışı Yusuf kullandı ve durumu 2-1 taşıdı. Bu dakikadan sonra Mehmet Öncan  89 .dakikada 2.sarıdan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.Karşılaşmada başka gol olmayınca Anadolu Selçukluspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Anadolu Selçukluspor-Alanyaspor: 2-1

Stat: Konya Atatürk 

Hakemler: Murat Özcan, Fatih Akbulut, Salim Şanlıer 

Anadolu Selçukluspor: Ahmet, Abdullah, Yusuf, Yaser, Semih (Dk. 56 Kenan), Volkan, İlhan, Fikret, Uğur, Rıdvan (Dk. 77 Serhat), Aykut (Dk. 67 Ali) 

Alanyaspor: Kadir, Tanju, Mehmet Balban, Cihan, Mehmet Öncan, Mutlu, Semavi (Dk. 79 Recep), Adem, Tayfun (Dk. 58 Zeynel), Kazım, Can (Dk. 46 Ünal) 

Goller: Dk. 51 Yusuf, Dk. 85 Kenan (Anadolu Selçukluspor), Dk. 58 Ünal (Alanyaspor) 

Sarı kartlar: Dk. 67 Kenan, Dk. 68 Yusuf (Anadolu Selçukluspor) 

Kırmızı kart: Dk. 14 Mutlu, Dk. 89 Mehmet Öncan (Alanyaspor)

Maçtan Dakikalar.


15'inci dakikada orta sahada topla ilerleyen Aykut arkadan Mutlu'nun sert müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Mutlu'yu kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. 

18'inci dakikada Yaser'in, ceza sahasından sert şutunda kaleci Kadir iki hamlede topa sahip oldu. 

32'nci dakikada Yaser, ceza sahası yayında Tanju'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Yusuf'un serbet atışında top auta çıktı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

52'nci dakikada sağ kanattan Yusuf'un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Yaser'in plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kadir'in avucun içinden sıyrılıp fileleri havalandırdı. 1-0. 

57'nci dakikada cesa sahası içinde oluşan karambolde topla buluşan Yusuf'un şutunda top kaleci Kadir'in kucağında kaldı. 

58'inci dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içindeki Semavi, kafasıyla topu Ünal'a gönderdi. Ünal'ın gelişine sert şutunda top kalecinin sağından ağlara gitti. 1-1. 

66'ncı dakikada çalımlarla ceza sahasına kadar ilerleyen Ünal'ın sert şutunda kaleci Ahmet Sabri güçlükle topu kornere çeldi. 

84'üncü dakikada Ali Kafadar, ceza sahası içinde Mehmet Öncan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterip ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek Mehmet Öncan'ı oyun dışı bıraktı. Kenan'ın penaltı atışıyla Anadolu Selçukluspor öne geçti: 2-1. 





Spor Toto 2.Lig Beyza Grup 7.Hafta karşılaşma sonuçları

21 Ekim 2012 15:00İNEGÖLSPOR3-0OFSPOR
21 Ekim 2012 15:00ÇAMLIDERE ŞEKERSPOR A.Ş.1-0KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ
21 Ekim 2012 15:00KIRKLARELİSPOR0-0İSKENDERUN DEMİR ÇELİKSPOR
21 Ekim 2012 15:00BAYRAMPAŞA2-2GAZİOSMANPAŞA
21 Ekim 2012 15:00ANADOLU SELÇUKLUSPOR2-1ALANYASPOR
21 Ekim 2012 15:00EYÜPSPOR0-0ALTAY
21 Ekim 2012 15:00YENİ MALATYASPOR3-2TOKATSPOR
21 Ekim 2012 15:00BALIKESİRSPOR1-1KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.


Spor Toto 2.Lig Beyza Grup 8.Hafta Karşılaşmaları,

27 Ekim 2012 13:30KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ-KIRKLARELİSPOR
27 Ekim 2012 13:30KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.-DENİZLİ BELEDİYESPOR
28 Ekim 2012 13:30TOKATSPOR-BALIKESİRSPOR
28 Ekim 2012 13:30ALTAY-YENİ MALATYASPOR
28 Ekim 2012 13:30ALANYASPOR-EYÜPSPOR
28 Ekim 2012 13:30OFSPOR-ÇAMLIDERE ŞEKERSPOR A.Ş.
28 Ekim 2012 13:30GAZİOSMANPAŞA-ANADOLU SELÇUKLUSPOR
28 Ekim 2012 13:30İSKENDERUN DEMİR ÇELİKSPOR-BAYRAMPAŞA


Spor Toto 2.Lig Beyza Puan Cetveli,




                     

                                                             İyi futbol kötü sonuç..


 Hafta içi çalışmalarında Alanyaspor,Anadolu Selçukluspor maçı hazırlıklarına savunmasını ön plana çıkaracağı önemli bir maç olduğunu yazmıştık.İlk kez Armağan Turhan hocanın  deplasmanda bu kadar önemli bir maçta cesur bir on bir ile sahaya çıkması bizim de  haklı olduğumuzu da  ispatladı.Yenemezsek bile yenilmemeliyiz düşüncesi ile ilk kez çıktığımız maçta kadroyu adeta tırpanlayan Armağan hoca ,Zeynel'i yedek kulübesine çekerken Kazım,Mehmet Balban ile başlaması bize Alanyaspor'u rakibe önemli bir pozisyon vermeden kontra toplar ile gol bulacağı idi.Tespitimiz doğru olduğu kadar,deplasman takımına  yakışacak iyi bir futbol ortaya koyan Alanyaspor oyunun henüz başlarında Mutlu'nun gördüğü kırmızı  kart ile kalan dakikaları eksik ve oyuna küsmeden daha sıkı sarılarak etkili bir futbol ortaya koyması bizleri sevindirdi..İlk kırk beş dakika da önemli pozisyon bulmazsak bile rakibin ilk topuna yaptığımız pres ile onlara sahasında önemli bir ders verdik..Mutlu'nun gördüğü  kırmızı kart ise tüm takımı ateşlerken ,kalan yetmiş beş dakikada Alanyaspor'lu futbolcular kafa kafaya mücadele ettiler
      Geçen hafta  çok iyi oynayan  kaleci Kadir'in bir hafta sonra adeta takımı ateşe atan golü  yemesi ise hakemin kötü yönetimin yanından arada unutulmuş ayrı bir detay olarak kaldı..Kalesinde ilk gördüğü  ciddi pozisyonda koltuğunun altından adeta yumurtlayan Kadir,hakem kadar olmazsa bile takım arkadaşlarının bütün emeklerine karşı yaptığı hata Konya deplasmanında  puansız dönsek bile boynumuz bükük sahadan ayrılamadık.Goller ,savunma hatasından kaynaklandığı gibi ,Mehmet Öncan'ın  yaptığı penaltı ise rakibini ceza sahasında eliyle çekmesi yerinde bir karardı ancak penaltı vermese bile kimsenin  itiraz da etmeyeceği bir pozisyondu...
  Oyun disiplininden kopmayan bir Alanyaspor 75 dakikalık bölümde  bundan sonra ki maçlar için önemli bir ışık verdi.Özellikle Semavi'nin istekli ve mücadeleci yapısının yanı sıra Mehmet Balban ve  genç Ünal'ın üzerinde bir türlü atamadığı uğursuzluğu da attığı   çok fazla  istediği  gol ile tanıştığı bir maçta motivasyonu ve temposu yükselen ,doksan dakika  savaşan bir Alanyaspor izledik. Hakeme kızsak bile yapacak önemli bir şeyin  olmadığını futbolcuların bildiği kadar yöneticilerinde bilmesi gerektiğini hatırlatmadan geçmeyeceğiz.Ne kadar haklı olursak olalım hakemin kararını değiştirmeyeceğimizi herkesin bildiği kadar yöneticilerin de bilmesidir.Saha içerisinde Alanyaspor'lu bir yöneticinin hakemin üzerine yürüyerek  itirazına  Mevlüthan Çavuşoğlu'nun ısrarla  önüne geçip onu engellemesi  ise  Alanyspor kulübü adına yakışır bir hareket olarak kabul ettiğimizi de herkes bilsin istiyoruz.Skoru değiştirmeyeceğimiz ve hakemi geçemeyeceğimiz  bir maç olan Anadolu Selçukluspor maçı iyi motive olmuş etkili bir futbol oynayan bir Alanyaspor'un bundan sonra daha önemli işler  yapacağına olan inancımız artmıştır..Sayın Armağan hocanın ilk kez değişik bir taktik ile çıktığı deplasmandan puansız dönsek bile hem kendi ekibine hemde hatalı Kadir de dahi olmak üzere takımlarını da deplasmanda yalnız bırakmayan 100 kişilik "Grup Şimşek'leri ve tüm futbolcu kardeşlerimize mücadelelerinden dolayı kutluyoruz.

Hiç yorum yok: